Syncconsole-installatie

Introductie

Om de inhoud en gebruiksgegevens van de Podcatchers te synchroniseren, moet een PC worden ingesteld als een Syncconsole bij de hand-out desk die is aangesloten op de Dockingstations en het internet. Wij leveren deze PC aan u, maar als u een extra Syncconsole wilt installeren (bijvoorbeeld op kantoor of bij een partner) of als u uw eigen PC opnieuw moet installeren, kunt u een gewone PC instellen volgens de onderstaande stappen. Opmerking: elke computer die als Syncconsole wordt gebruikt, moet voldoen aan deze specificaties.

Installatie

Voordat een computer Podcatchers kan synchroniseren, heeft hij software nodig zodat hij 'weet' hoe hij met de Guide ID-servers en -apparaten moet werken. Er is TeamViewer (1) waarmee u (en wij) op afstand verbinding kunt maken met de computer (mocht dat nodig zijn) en de Sync-desktoptoepassing (2). Daarna moet u het serienummer van de desktop-applicatie koppelen aan uw Site (3) zodat de computer uw inhoud kan synchroniseren.

AttentieAls u de Docking Stations nog niet hebt ontvangen, kunt u de installatiestappen wel starten, maar zult u stap 3 niet kunnen voltooien omdat de activeringscode niet wordt weergegeven en/of het Sync-programma zal zeggen dat de Sync-service niet actief is. Dit is te wijten aan een beperking van het Windows driver model. Zodra u het (de) Docking station(s) hebt aangesloten en de computer opnieuw hebt opgestart, zal de activeringscode worden weergegeven.

1. Guide-ID TeamViewer

Om ons in staat te stellen u op afstand te helpen, heeft u de mogelijkheid om het TeamViewer Host programma te installeren. Guide-ID kan dit programma gebruiken om u te helpen, indien er problemen zijn tijdens de installatie van het synchronisatie programma of op een ander moment in het proces. Het installeren van dit programma is optioneel, maar wij raden het aan.

Opmerking; Wij raden altijd aan om de Sycconsole op uw 'gast netwerk' aan te sluiten zodat uw interne netwerk te allen tijde beveiligd is. Uw systeembeheerder zal dit voor u kunnen doen aangezien het hun verantwoordelijkheid is.

1. Download het programma 'TeamViewer_Host_Setup.exe‘.
  2. Zoek het bestand in uw downloads map, klik er met de rechtermuisknop op en kies Voer uit als Beheerder. Neem contact op met uw computer/netwerkbeheerder om deze rechten te verkrijgen als u ze niet hebt.
  3. Klik op het eerste scherm op Volgende .
  4. U wordt gevraagd hoe u het programma wilt gebruiken, kies dan zakelijk/commercieel en klik op 'Volgende'.
  5. De licentieovereenkomst zal worden getoond, accepteer de overeenkomst en klik op 'Volgende'.
  6. U wordt gevraagd om een wachtwoord te kiezen, gebruik het woord Podcatcher en vul een computernaam in, bijvoorbeeld de naam van uw organisatie. Als u meerdere Syncconsoles heeft, raden wij u aan om ze iets beschrijvend te noemen, zoals "Front desk" of "Podcatcher hand-out tijdelijke tour" samen met de naam. U hoeft het vakje voor 'voeg deze computer toe aan mijn lijst met computers' niet aan te vinken. Klik op 'Volgende'.
  7. Klik op Afwerken om de installatie te voltooien.
  8. Na installatie een scherm met Uw ID zal worden getoond. Stuur een e-mail naar helpdesk@guideid.com met dit nummer en een beschrijving van uw computer (waar deze zich bijvoorbeeld bevindt).

2. Installatie van de Podcatcher Sync-toepassing

1. Download het programma 'Sync Installer.exe‘.
  2. Zoek het bestand in uw downloads map, klik er met de rechtermuisknop op en kies Voer uit als Beheerder.
    1. Windows kan u vragen om een vereist stukje software (de .NET Framework 3.5 runtime) te downloaden voordat u het installatieprogramma kunt uitvoeren. Als dit gebeurt, laat u de vereisten installeren en probeert u de installatie opnieuw.
  3. Klik op de Installeren knop. Het installatieproces zal automatisch worden uitgevoerd. Het installatieprogramma zal u laten weten wanneer het klaar is.
  4. Zodra de installatie klaar is, ziet u een groen/wit Podcatcher-pictogram in uw taakbalk. Als u op dit pictogram dubbelklikt, krijgt u het synchronisatieprogramma te zien.
  5. Het sync-programma zou moeten zeggen "Waarschuwing - Deze Sync Console is nog niet geactiveerd!". Onder dit bericht ziet u een activeringscode. Kopieer deze code door te selecteren zoals u elk ander stuk tekst zou selecteren en op ctrl+c te drukken, of schrijf deze code op.

Als u een proxyserver gebruikt om verbinding te maken met het internet, controleer dan het artikel '.geavanceerde instellingen‘.

3. Activeer uw Sync Console online

1. Ga naar de Podcatcher Portal en login met behulp van uw Podcatcher Portal account.
  2. Klik op Syncaan de linkerkant van de pagina.
  3. Klik op de [+ Add Sync Console] om een Syncconsole te activeren en te koppelen aan uw site.
  4. Er moet een popupvenster verschijnen met de volgende invoervelden:
    1.  Selecteer eerst de Sync Console optie en klik op Volgende.
    2. Syncconsole AuthenticatiesleutelHier vult u de activeringscode in die u bij de vorige stap hebt gekopieerd/opgeschreven.
    3. Syncconsole BeschrijvingHier vult u een naam in voor de Sync Console, bijvoorbeeld 'Distributiepunt hoofdbureau'.
    4. Aantal dockingstations aangesloten, hier vult u het aantal Docking Stations in dat verbonden is met de Sync Console. Noot: Het is niet het aantal Podcatchers!
  5. Voeg de Syncconsole toe door te klikken op [Add Syncconsole]. De lijst van Synconsoles moet worden bijgewerkt en de nieuwe verschijnt.

Als u meerdere locaties hebt waar Podcatchers van inhoud moeten worden voorzien, kunt u de hierboven genoemde stappen op elke locatie opnieuw uitvoeren met elke computer die voldoet aan de specificaties van de Syncconsole. Elke installatie heeft zijn eigen unieke activeringscode die u kunt gebruiken om de locatie te activeren en te kunnen zien in de Portal.

Mocht u problemen ondervinden bij het installeren van de Podcatcher Sync-toepassing, probeer dan het Sync Console installatie problemen oplossen pagina.