Syncconsole Specificaties

Introductie

Om de inhoud en gebruiksgegevens van de Podcatchers te synchroniseren, moet een PC worden opgezet als een Syncconsole, bij de hand-out desk die is aangesloten op de Dockingstations en het internet. Wij leveren deze PC aan u maar als u een extra Syncconsole wilt installeren (bijvoorbeeld op kantoor of bij een partner) kunt u  onze synchronisatiesoftware installeren op een gewone PC. Hieronder vindt u de specificaties waaraan een Syncconsole moet voldoen om goed te kunnen werken.

Specificaties

De computer die als Syncconsole wordt ingesteld, moet aan de volgende specificaties voldoen (of deze overtreffen):

• Elke nieuwe PC die je in een winkel vindt is meer dan waarschijnlijk goed genoeg.
  • Besturingssysteem: Windows Vista of Windows 7 (32-bits en 64-bits edities worden beide ondersteund), Windows 8 (32- of 64-bits), Windows 10 (32 of 64-bits).
  • We raden aan een (mini)computer of laptop te kopen die nog steeds USB 2 aansluitingen heeft om de USB HUB's of Docking Stations op aan te sluiten, we hebben problemen gezien met USB 3 connectoren (meestal zijn de USB 2 connectoren in een computer zwart en de USB 3 connectoren zijn blauw).
  • Sluit niet meer dan 30 dockingstations (of 300 Podcatchers) aan op een enkele PC.
    • Wanneer u USB-hubs gebruikt, sluit u de Docks aan alleen naar de hubs, en de hubs alleen naar de computer. Sluit geen hub aan op andere hubs, want daar hebben we in het verleden veel moeite mee gehad. Als u besluit dit toch te doen, a.u.b. Vermeld dit wanneer u contact met ons opneemt voor ondersteuning bij synchronisatieproblemen.
  • De PC moet een bekabelde internetverbinding hebben, alleen wifi is onvoldoende.
  • Intern geheugen (RAM): Minstens 512 MB.
  • Opslagruimte (harde schijf): Minstens 1 GB. Het wordt sterk aanbevolen om een veel grotere marge te nemen in de hoeveelheid vrije ruimte; bij voorkeur meer dan 100GB om Windows in staat te stellen om lang door te gaan met het installeren van updates.
  • USB-aansluiting: Ten minste 1 vrije USB 1.1-poort; normaal gesproken heeft u 10 Docks aangesloten op een USB-hub, dus de werkelijke hoeveelheid hangt af van het aantal Dockingstations dat u heeft voor een bepaalde Sync Console. Vergeet niet het totale aantal docks dat op een enkele computer is aangesloten te beperken tot 30.
  • De PC moet (automatisch) worden geüpdatet met de laatste Windows-updates (met behulp van Windows Update).
  • De PC moet 24 uur per dag/7 dagen per week worden ingeschakeld.
  • De PC moet 24 uur per dag en 7 dagen per week op het internet worden aangesloten.
  • De PC en de aangesloten Dockingstations moeten 24 uur per dag en 7 dagen per week op de stroom worden aangesloten.
  • U moet 'Administrator'-rechten hebben om de synchronisatiesoftware te kunnen installeren.
  • Belangrijk voor de IT-afdeling; de Syncconsole moet via de website apps.podcatcher.eu op Port 80 verbinding kunnen maken met onze server.

Opmerking: De Podcatcher Sync-software ondersteunt geen directe verbindingen met het internet via een proxyserver! Er is een workaround voor dit, zie de geavanceerde configuratiepagina voor meer informatie.

Opmerking: Het Podcatcher Sync programma draait niet onder Linux of MacOS.

Opmerking: Gebruik nooit (!) USB-verlengkabels, alleen onze meegeleverde USB-kabels (ongeveer 1,80m/6ft lang). Als u meer lengte nodig heeft, plaats dan de Syncconsole dichterbij of verplaats de Dockingstations. U kunt de USB-kabels niet verlengen zonder dat er ernstige synchronisatieproblemen optreden die zeer moeilijk te diagnosticeren zijn en onoplosbaar zijn voor de helpdesk.