Introductie in de Podcatcher hardware

Afdrukken

Dit artikel is bedoeld om u vertrouwd te maken met de concepten die de Podcatcher laten werken. Het is een korte introductie over onze verschillende hardwareproducten die nodig zijn voor een werkende audiogids.

Podcatcher

De Podcatcher is ons belangrijkste apparaat en bezoekers gebruiken het door te wijzen op een IDentifier, net als een TV-afstandsbediening. De Podcatcher speelt dan de bijbehorende audio af. De IDentifier heeft een sticker op de achterkant met een code; hij stuurt deze code uit met behulp van infraroodsignalen. Door deze code te koppelen aan een stop in de Podcatcher Portal weet de Podcatcher welke audio afgespeeld moet worden als deze op een IDentifier is gericht.

IDentifiers

IDentifiers zijn de kleine vierkante apparaten die worden gebruikt om - zoals de naam al aangeeft - te identificeren welke audio moet worden afgespeeld wanneer een Podcatcher zijn signaal ontvangt.

Er zijn een handvol verschillende soorten IDentifiers. De meest elementaire en meest voorkomende wordt een Object IDentifier genoemd. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met een object, kunstwerk of kamer. Bezoekers richten hun Podcatcher op de IDentifier en de Podcatcher begint het geluid af te spelen. Een IDentifier kan worden gebruikt in meerdere Tours, bijvoorbeeld de Tours voor volwassenen en kinderen kunnen dezelfde IDentifier gebruiken, maar dan met verschillende audio.

Het starten van een audiotour wordt gedaan met een Start IDentifier. Deze starten een Tour in een bepaalde taal en hebben meestal de vlag van een land op de voorkant gedrukt om aan te geven welke taal het is. Een bepaalde Start IDentifier kan slechts één keer per audiotour worden gebruikt, omdat de Podcatcher anders niet weet welke audiotour hij moet starten.

Er zijn ook andere identificatiemiddelen. Voor meer informatie over alle IDentifiers, lees het artikel over IDentifiers

Dockingstation en Sync Console

Podcatchers moeten dagelijks worden opgeladen. Dit gebeurt samen met de installatie van eventuele nieuwe software voor de speler en het ontvangen van nieuwe audiobestanden die zijn gepubliceerd, door ze in een Dockingstation te plaatsen. Het Dockingstation wordt aangesloten op de stroomvoorziening en op een computer met de geïnstalleerde Podcatcher Sync-software; een Syn Console. Standaard probeert de Sync Console dagelijks om 19.00 uur lokale tijd bestanden te synchroniseren.

Als u meer diepgaande informatie wilt over alle producten, ga dan naar de homepage en vouw de tabbladen onder 'Het Podcatchersysteem - Hardware' uit.

Of lees de Inleiding tot de Podcatcher Portal, het online systeem waar u uw audiotour kunt bouwen.