MapMyVisit - E-mail console handleiding

Introductie

MapMyVisit is het marketingplatform van Guide ID, bedoeld voor gebruik door uw bezoekers. Zij registreren hun Podcatcher aan het begin, tijdens of aan het einde van de tour via een console door hun e-mailadres in te voeren. De Podcatcher slaat op welke objecten wel en welke niet worden bezocht. Na hun bezoek krijgen de bezoekers een e-mail waarin ze worden bedankt voor hun bezoek en waarin ze een link krijgen naar hun persoonlijke pagina binnen MapMyVisit waar ze de tour opnieuw kunnen beleven.

De bezoeker kan zijn persoonlijke pagina gebruiken om de rondleiding(en) opnieuw te bekijken en te beluisteren. Ook kunt u op deze persoonlijke pagina's strategische links plaatsen naar uw homepage, andere websites voor meer informatie, uw webshop, evenementenpagina, ticketing-pagina, etcetera. Al deze links worden geplaatst om meer verkeer naar uw andere webpagina's te creëren, de bezoeker nog meer informatie te bieden en om het aantal bezoeken en de inkomsten te verhogen. Links naar uw webwinkel kunnen betrekking hebben op gerelateerde producten en koopwaar. De e-mailadressen van bezoekers worden opgeslagen binnen het MapMyVisit-platform, op de servers van Guide ID. U kunt contact met hen opnemen via Guide ID, maar houd er rekening mee dat we deze contactgegevens niet direct met u zullen delen vanwege de EU Algemene Gegevensbeschermingsverordening (GDPR). Om deze reden is het ook niet nodig om een overeenkomst voor gegevensverwerking te ondertekenen wanneer u gebruik maakt van MapMyVisit.

Social media is ook een groot onderdeel van MapMyVisit. Via MapMyVisit kunnen bezoekers u met één druk op de knop volgen op Facebook en Twitter. Het is ook mogelijk om een individueel deel van de tour te delen of te posten op hun eigen persoonlijke pagina voor al hun contacten om te zien. We voegen ook een button toe die de bezoeker linkt aan uw vriendenpagina of nieuwsbriefpagina. Eindresultaat: extra promotie, meer branding, meer bezoekers en extra inkomstenstromen.

De MapMyVisit-console

De MapMyVisit-console - het rechthoekige apparaat met een aanraakscherm en een opening voor een Podcatcher - is eenvoudiger dan je zou verwachten. Het proces verloopt als volgt:

• Zodra hij voor de eerste keer in het stopcontact wordt gestoken, moet hij worden gekalibreerd met behulp van een aanraakscherm.
  • Vervolgens moeten enkele instellingen worden geconfigureerd, zoals welke talen moeten worden gepresenteerd terwijl ze inactief zijn.
  • Na het instellen wacht de console tot er een Podcatcher in de gleuf wordt gestoken. Tijdens het wachten zal hij door de beschikbare talen op zijn display bladeren met instructies voor de bezoeker over de bediening ervan.
  • Wanneer een Podcatcher wordt ingestoken, zal deze de bezoeker vragen om kort ons privacybeleid te lezen, over hoe Guide ID hun persoonlijke gegevens verwerkt. Als u het wilt lezen, klik hier.
  • Als de bezoeker het privacybeleid niet accepteert, zal de console de bezoeker vragen de Podcatcher te verwijderen; als hij of zij dit wel accepteert, kan de bezoeker zijn of haar e-mailadres invoeren, dubbelchecken en bevestigen.
  • De console zal dan het e-mailadres op de Podcatcher zelf opslaan. Wanneer de Tour wordt afgesloten en de Podcatcher wordt ingeleverd en gesynchroniseerd, ontvangt de bezoeker een e-mail van MapMyVisit met een link naar zijn of haar persoonlijke pagina, waar hij of zij de Tour opnieuw kan beleven.

Opmerking: MapMyVisit toont alleen Tours en Stops waarop MapMyVisit is ingeschakeld. Zie het hoofdstuk over de Portal hieronder.

Zoals u kunt zien - vrij eenvoudig. De console heeft geen internetverbinding nodig om zijn werk goed te kunnen doen, enkel een stroompunt. Als je het wilt testen, kun je dat doen door simpelweg met een Podcatcher naar je Tour te luisteren en je (werk) e-mailadres in te voeren.

Installatie (hardware)

Wanneer u uw MapMyVisit-console krijgt, heeft u alleen een plek nodig waar u de console wilt plaatsen, en stopcontact in de buurt en een paar minuten om de instellingen te configureren.

Als u gewoon de beschikbare talen wilt wijzigen, hoeft u alleen maar de console te herstarten en naar stap 2 te gaan.

Stap 1. Sluit de console aan en kalibreer deze

1. Sluit de console aan op het stopcontact. Het zal automatisch worden ingeschakeld.
  2. Voltooi de kalibratie van het aanraakscherm door het doelpictogram te selecteren () in alle 4 de hoeken en het centrum. De console wordt opnieuw opgestart.

Stap 2. Taalkeuze

1. Schakel de console in (of wacht tot deze opnieuw is opgestart).
  2. Plaats een Podcatcher in de console.
    Let op: de Podcatcher moet geactiveerd zijn door een Start IDentifier (er moet een Tour in een van de talen zijn gestart).
  3. Ga akkoord met het privacybeleid door op de pijl naar rechts te drukken.
  4. Wanneer er om een e-mailadres wordt gevraagd, voert u "instellingen" in. Er opent dan een nieuw scherm als de laatste letter wordt getypt.
    Let op: Het typen van "instellingen" om het menu te openen werkt alleen in de eerste minuut na het starten van de console.
  5. Het instellingenscherm toont alle beschikbare talen. Om wijzigingen aan te brengen, moet u eerst de actieve taalinstellingen wissen door op het pictogram van de prullenbak linksonder te drukken.
  6. Nu kunt u talen toevoegen zoals u dat wilt. De geselecteerde talen worden in volgorde weergegeven onderaan het scherm. De volgorde waarin de talen worden toegevoegd is van belang, want dat bepaalt de volgorde waarin ze op de console verschijnen als ze niet actief zijn. Om door de lijst te navigeren kunt u gebruik maken van de pijlpictogrammen boven en onder in het scherm. Om een taal toe te voegen, selecteert u deze eerst en drukt u vervolgens op het vinkje aan de rechterkant.
  7. Wanneer alle talen in de gewenste volgorde zijn toegevoegd, kunt u de instellingen opslaan door op het opslaan-icoontje te drukken ().
  8. De talen worden nu opgeslagen en u keert terug naar het hoofdscherm. De console is klaar voor gebruik.

De tour in de Portal klaarzetten

Let op: De inhoud die op MapMyVisit beschikbaar wordt gesteld is grotendeels identiek aan de inhoud in de Podcatcher Appdus als je voor de een inhoud hebt gemaakt, dan ben je eigenlijk ook al klaar voor de ander! Controleer de De publicatiepagina van de tour om zeker te zijn.

Om te beginnen moet de Tour die u beschikbaar wilt hebben voor het MapMyVisit-platform beschikbaar worden gesteld. Ga naar het Tour Algemeen scherm, en vink het vakje naast MapMyVisit aan, klik op Opslaan. Wanneer u een nieuwe Tour maakt, kunt u ook het vakje aanvinken in de popup "Tour toevoegen". Hierdoor verschijnt de Tour, zoals u verwacht, in MapMyVisit als een bezoeker de console van MapMyVisit heeft gebruikt en zijn of haar e-mailadres heeft achtergelaten. De Stops moeten echter ook beschikbaar worden gesteld. Houd er rekening mee dat u meestal niet wilt dat alle Stops zichtbaar zijn in MapMyVisit, omdat deze overbodig zijn (zoals de taalkeuze Stop of die van de Invalid IDentifier).

Stops kunnen in één oogopslag worden geïdentificeerd in de Stop lijstvia de availability kolom. Een grijs "MMV" pictogram betekent dat het niet beschikbaar zal zijn in MapMyVisit, blauw betekent dat het wel beschikbaar zal zijn. Als u op dit pictogram klikt, gaat u ook naar de Stop Algemeen scherm, waar u de MMV-beschikbaarheid aan of uit kunt schakelen.

De 4 standaardstops

U vindt ook 4 standaard MMV Stops in uw nieuwe tour; De eerste stop MMV00 Instructies bevat een audiobestand waaraan u een normale IDentifier (trigger) kunt toevoegen die aan uw bezoekers uitlegt wat MMV doet. U kunt deze Stop gebruiken, maar bent niet verplicht deze te gebruiken.

De andere 3 Stops bevatten audio-instructies voor de console waarvoor u de aanvullende triggers moet toevoegen. Om de juiste trigger toe te voegen kiest u Edit trigger > add > show more > email console en selecteert vervolgens de juiste;

• Stop MMV01 Activering niet geslaagd (=registratie werd halverwege het proces afgebroken > selecteer 'Niet voltooid'.
  • Stop MMV02 Activering succesvol (=registratie succesvol afgerond > selecteer 'Succesvol afgerond')
  • Stop MMV02 Geactiveerd met blanco e-mail (=registratie is voltooid, maar er is geen e-mailadres ingevuld> selecteer 'Voltooid met blanco e-mail'.

Welke inhoud moet een tour hebben om klaar te zijn voor MapMyVisit?

Als je niet zeker weet of je alle inhoud hebt toegevoegd die je nodig hebt om een succesvolle MapMyVisit Tour te maken, bekijk dan de Tour publiceren scherm. U vindt hier een overzicht van alle content die een bezoeker van een MapMyVisit-pagina mag verwachten en of die content er wel of niet is.