Energieprijzen

Afdrukken

Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen tegenwoordig hoger zijn dan we gewend zijn. Wij snappen heel goed dat de zorgen hierdoor soms groot kunnen zijn en er meer gelet wordt op energiebesparingen.

Ook beseffen wij ons dat jullie wellicht vragen hebben over de stroomkosten van de hardware van Guide-ID. Deze hardware moet immers dag en nacht aanstaan om zo de content te blijven synchroniseren, zodat de bezoeker de volgende dag weer kan genieten van jullie mooie verhalen. Gebeurt dit niet dan kunnen de Podcatchers in een error-stand gaan wanneer deze weer voorzien worden van stroom

Hier is gelukkig tijdens het ontwikkelen al goed over nagedacht, zodat we klanten niet onnodig veel stroom laten verbruiken. Samen met ons Tech team hebben wij daarom de kosten ook voor jullie op een rijtje gezet.

• Een Podcatcher verbruikt ongeveer € 0,40 per jaar, gebaseerd op een gebruik van 8 uur per dag, 6 dagen per week.
  • Een Dockingstation verbruikt ongeveer € 0,55 per jaar om 10 Podcatchers op te laden, te synchroniseren en het LED-lampje te laten branden.
  • Een Syncbox verbruikt ongeveer € 6,00 per jaar.

Dus bijvoorbeeld een standaardopstelling bestaande uit een Syncbox in combinatie met 10 Dockingstations waarin 100 Podcatchers zijn geplaatst, verbruikt samen ongeveer € 51,00 per jaar. Ter vergelijking: een Podcatcher verbruikt ongeveer de helft van een IPod en ongeveer een vijfde van een telefoon.

Hopelijk geeft dit enige geruststelling...
Voor vragen staat onze Helpdesk voor jullie klaar!