Brainbox handleiding

Afdrukken

AV-Sync begrijpen

AV-Sync is een innovatieve functie die de manier waarop het publiek geniet van multimediapresentaties verbetert. Met AV-Sync wordt audio-inhoud perfect gesynchroniseerd met video-inhoud. Dit betekent dat een onbeperkt aantal bezoekers naar een video op een scherm kan kijken en naar de bijbehorende audiotrack op een Podcatcher kan luisteren, allemaal in realtime en in de taal van hun voorkeur.

Door meerdere talen aan te bieden, zorgt AV-Sync ervoor dat elke bezoeker, ongeacht zijn taalvoorkeur, een volledig meeslepende, gepersonaliseerde en gesynchroniseerde audiovisuele ervaring kan hebben.

AV-Sync inschakelen

Deze gids leidt je door het proces van het instellen van AV-Sync, het verzekeren van compatibiliteit, het voorbereiden en testen van je bestanden en het uitvoeren van een vlekkeloze rondleiding. Wat we gaan doen is het bestaande audiospoor uit de video halen en vervangen door een tijdcode. De originele audiotrack wordt overgebracht naar de Podcatchers, zodat bezoekers in realtime kunnen luisteren. Maak je geen zorgen, de originele video blijft intact.

Stap 1: Het filmbestand voorbereiden

Gebruik de Guide-ID AV-Sync Tool om je originele filmbestand te verwerken. Wijs een unieke Video Code toe aan elk filmbestand - te beginnen met "A1". De tool genereert twee bestanden: een voor het afspelen van video op de mediaspeler en een audiobestand dat wordt geüpload naar de Guide-ID Portal.

Beide bestanden worden naar je computer geëxporteerd naast de originele video. Het audiobestand eindigt met "_audio" en de video met de toegevoegde tijdcode eindigt met "_video".

Je kunt de videotool AV-Sync hier downloaden:

Stap 2: Het audiobestand toevoegen aan het platform

Log in op het Guide-ID Platform en maak een nieuwe AV-Sync stop. Upload het audiobestand gegenereerd door de AV-Sync Tool. Als je alternatieve talen hebt voor de tour, upload deze audiobestanden dan ook. Ze moeten dezelfde lengte hebben als de originele audio.

Voer de videocode die je in de tool hebt gekozen in het vak Videocode in. Voeg ook een Beacon Lite toe die bezoekers kunnen scannen; de code staat op de achterkant van het baken.

Stap 3: Test het afspelen van de video

1. Begin met het afspelen van de video op de mediaspeler om te controleren of de video correct wordt weergegeven op het scherm.
  2. Je zult een piepend geluid horen, maak je geen zorgen. Deze piep wordt door de Brainbox vertaald naar een tijdcode.
  3. Zorg ervoor dat het volume op de mediaspeler niet is gedempt en op een geschikt niveau is ingesteld, zodat het niet te zacht of te hard is.
    1. Als je het volume instelt op 30 of 40 is % meestal perfect.

Stap 4: Brainbox instellen

Sluit nu de meegeleverde kabels aan:

• Gebruik een 3,5mm Jack kabel om de mediaspeler (of TV) aan te sluiten op de Brainbox.
  • Sluit de USB-C-kabel aan op de voedingsadapter of gebruik een USB-A-poort op de mediaspeler.
    • Beide led's (WiFi en AV-Sync) knipperen eenmaal oranje.
  • Druk op de kleine schakelknop op de Brainbox.
    • De AV-Sync LED wordt oranje. Dit geeft aan dat Auto Gain is gestart, waarbij de Brainbox zoekt naar de beste instelling. Het LED-lampje knippert groen binnen ongeveer 15 seconden; klaar.

Stap 5: Test de Tour

Zorg er tot slot voor dat je tour gepubliceerd en gesynchroniseerd is op het Guide-ID Platform. Test de audio van de tour door de AV-Sync stop af te spelen op de Podcatcher of houd uw telefoon dicht bij het baken als u een app gebruikt. Richt de Podcatcher of telefoon op de AV-Sync IDentifier en zorg ervoor dat de verwachte audio begint te spelen, wat duidt op een succesvolle installatie.

Het volgen van deze stappen zorgt voor een naadloze en plezierige tourervaring voor je publiek, nog versterkt door de kracht van gesynchroniseerde multimedia geleverd door AV-Sync.

De LED-indicatoren op uw Brainbox begrijpen

Zorg ervoor dat de Brainbox is aangesloten op een mediaspeler met een lopende video.

kleur AV-Sync LEDBetekenis
Groen knipperendhet AV-Sync-signaal correct werkt, voor een perfecte audio-video synchronisatie.
Oranje (1 keer kort knipperen)De Brainbox wordt ingeschakeld.
OranjeAutomatische versterking is bezig. De instellingen worden verfijnd voor optimale audiosynchronisatie. Het wordt gestart en gestopt door op de schakelknop te drukken. Als het langer dan 15 seconden duurt, moet je het audiovolume van de mediaspeler controleren. Zorg ervoor dat hij niet is gedempt en niet te stil is.
Rood knipperendDe Brainbox ontvangt een audio-input, maar het is niet de juiste AV-Sync track. Test de audio-uitgang van de mediaspeler met een koptelefoon of luidsprekers om te controleren of u het AV-Sync spoor kunt horen (pieptonen met regelmatige tussenpozen). Als u de pieptonen niet hoort, is het AV-Sync spoor niet aan de video toegevoegd of is de audio-uitgang niet geselecteerd op de speler. Een alternatief is dat het audiospoor is toegevoegd aan het linkerkanaal. Als alternatief kunt u het volume verlagen tot 20 %. Start de automatische versterking opnieuw door op de schakeltoets te drukken.
uitEr wordt geen audiosignaal verwerkt. Controleer het volume op de mediaspeler. Wanneer u de USB-C-kabel aansluit, knippert deze één keer oranje om aan te geven dat er stroom op staat.

Vergeet niet dat de Brainbox geen Wi-Fi-verbinding nodig heeft om te werken; hij heeft alleen stroom nodig (via een USB-C 5V adapter) en het juiste audiosignaal van een mediaspeler. Met AV-Sync kunnen uw bezoekers genieten van video's in perfecte harmonie met audio, in realtime en in elke taal. Het instellen van je Brainbox is de eerste stap naar het bieden van een meeslepende en gesynchroniseerde audiovisuele ervaring!