AV-Sync - Handmatige voorbereiding van mediabestanden

Afdrukken

1. Handmatige methode

Om uw mediabestanden handmatig voor te bereiden, is het gebruik van videobewerkingssoftware vereist. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de software om te bepalen hoe u de volgende stappen kunt uitvoeren.

1.1. Basis

De volgende stappen zijn nodig voor een normaal gebruik van AV-Sync.

1. Sla de originele video op
    Bewaar de originele video die moet worden afgespeeld op een gemakkelijk toegankelijke locatie op uw harde schijf.
  2. De-mux (split) het audiotrack van de video, en sla het op in MP3-formaat (64 kbps, mono, 48 kHz, -1dB-piekniveau)
    • Splits de audio die door de Podcatcher moet worden afgespeeld op van de originele video
      • Download Avidemux (of andere software die u wilt gebruiken).
      • Open het videobestand.
      • Kies "Audio opslaan" in het menu "Audio".
      • Blader naar een locatie op uw harde schijf om het audiobestand op te slaan. Kies een bestandsnaam zoals "MyAVSyncClip.m4a".
    • Bereid het MP3-bestand voor op afspelen op de Podcatcher
      • Download Audacity (of andere software die u wilt gebruiken).
      • Open het audiobestand dat u in de vorige stap hebt opgeslagen.
      • Zorg ervoor dat de "Project Rate" zoals die linksonder in het scherm zichtbaar is, is ingesteld op 48000 Hz.
      • Versterk de track indien nodig tot een geschikt volumeniveau. Wij adviseren -1dB-piekniveau.
        • Kies "Alle" in het menu "Select".
        • Kies "Versterken" in het menu "Effect".
        • Voer de nieuwe piekamplitude in: -1
        • Klik op "OK".
      • Optioneel, verleng het audiospoor voor loop correctie. Gebruik echter bij voorkeur de schuifregelaar in de tour editor om dit te configureren: zie "Fijnafstelling" in de AV-Sync handleiding.
        • Scroll naar rechts en klik op het einde van de track, waar een gele lijn zal verschijnen.
        • Kies "Stilte..." in het "Genereer" menu.
        • Stel de duur van de stilte in op de gemeten lustijd (de tijd die de mediaplayer nodig heeft om de video opnieuw te starten) en kies "OK".
      • Exporteer het bestand in MP3-formaat, zonder ID3-tags.
        • Kies "Exporteren" -> "Exporteren als MP3" in het menu "Bestand".
        • Selecteer "Constant" bij de formaatopties.
        • Pas de kwaliteit aan op een van de aanbevolen formaten:
          • 64 kbps, Mono
          • 128 kbps, Stereo
        • Klik op "Opslaan".
        • Blader naar een locatie op uw harde schijf om het audiobestand op te slaan. Kies een bestandsnaam zoals "MyAVSyncClip.mp3".
        • Kies in het venster "Edit Metadata Tags" voor "Clear" om alle metadata te verwijderen.
        • Klik op "OK".
    • Het MP3-bestand is nu klaar om te worden geüpload in de TourEditor.
  3. Download de AV-Sync track
    • De gewone AV-Sync-track kan als een gecomprimeerd WAV-bestand worden gedownload van deze link naar een bekende locatie op je computer.
    • Pak het bestand uit: klik op de rechtermuisknop, kies "Alles uitpakken..."
    • Bij gebruik van de AV-sync in de flexibele modus zijn meerdere, verschillende AV-Sync-sporen nodig. U kunt onze helpdesk om meer informatie vragen.
  4. Mux (toevoegen) de AV-Sync track aan de originele video
    • De AV-Sync-track wordt geleverd in WAV-formaat, wat de beste signaalkwaliteit voor het AV-Sync-kastje oplevert. De audio-inhoud van de track mag op geen enkele wijze worden gewijzigd om het systeem te laten functioneren. We raden aan de AV-Sync-track niet om te zetten naar een ander formaat als dat niet nodig is. Voor veel videoformaten is het MP3- of AAC-formaat echter meer standaard om als audiotrack te gebruiken. Conversie naar deze formaten is geen probleem, zolang de bitrate maar hoog genoeg is ingesteld om signaalverval te voorkomen. Gebruik als richtlijn 128 kbps of hoger voor AAC, of 192 kbps voor MP3. Conversie kan worden gedaan met behulp van bewerkingssoftware naar keuze. Dit gedeelte geeft een voorbeeld met behulp van Audacity en Avidemux.
    • Optioneel kunt u de AV-Sync-track omzetten naar MP3-formaat, voor muxing met video in MP4-formaat.
      • Download Audacity (of andere software die u wilt gebruiken).
      • Open de AV-Sync track.
      • Exporteer het bestand in MP3-formaat.
        1. Kies "Exporteren" -> "Exporteren als MP3" in het menu "Bestand".
        2. Selecteer "Constant" bij de formaatopties.
        3. Stel de kwaliteit in op 192 kbps of hoger.
        4. Selecteer "Mono" als kanaalmodus.
        5. Klik op "Opslaan".
        6. Blader naar een locatie op uw harde schijf om het audiobestand op te slaan. Kies een bestandsnaam zoals "AVSyncTrack.mp3".
        7. Klik op "OK".
    • Voeg de AV-Sync-track toe aan de video. Zorg ervoor dat zowel video als audio beginnen bij offset 0. Zorg er ook voor dat het AV-Sync-spoor wordt afgeknipt wanneer de video eindigt. De volledige originele AV-Sync track heeft een vaste lengte van 2 uur.
      • Download Avidemux (of andere software die u wilt gebruiken).
      • Open het videobestand.
      • Kies "Select track" in het menu "Audio".
      • Selecteer "Track 0 van... ", kies de optie "Voeg audiotrack toe" wanneer het verschijnt.
      • Blader naar de locatie van de AV-Sync-track op uw harde schijf en open deze.
      • Klik op "OK".
      • Selecteer "MP4 Muxer" als Uitgangsformaat.
        • Opmerking: Het gebruik van "MP4v2 Muxer" kan problemen veroorzaken bij het gebruik van Brightsign mediaspelers.
      • Klik op "Opslaan" in het menu "Bestand".
      • Sla de nieuwe video op een gemakkelijk toegankelijke locatie op uw computer op met behulp van een nieuwe naam. Dit videobestand moet worden gebruikt voor het afspelen op de mediaspeler die is aangesloten op de AV-Sync box.

1.2. Geavanceerd

Dit hoofdstuk beschrijft optionele stappen voor meer geavanceerde AV-Sync-opstellingen.

1. Speel audio af op luidsprekers (kameraudio), gesynchroniseerd met audio die wordt afgespeeld op Podcatchers.
    • Deze stap is nodig als het geluid niet alleen op de Podcatchers moet worden afgespeeld, maar ook rechtstreeks vanaf de mediaspeler. Dit is het geval als het gebruik van audiogidsen optioneel is, bijvoorbeeld om het luisteren in een andere taal mogelijk te maken.
    • U kunt deze stap overslaan als alle audio via de Podcatcher moet worden afgespeeld.
    • Normaal gesproken wordt voor het gebruik van AV-Sync het door de mediaspeler afgespeelde audiotrack vervangen door het AV-Sync-track. Voor de AV-Sync-track is slechts één kanaal nodig. U kunt het andere kanaal gebruiken om kameraudio af te spelen. Hiervoor moet het linkerkanaal van de originele audio van de video als linkerkanaal worden toegevoegd aan het AV-Sync-spoor, waardoor het stereobeeld wordt weergegeven. Dit maakt originele audio beschikbaar op de witte RCA-connector van de audiokabel van de mediaspeler, die normaal gesproken niet is aangesloten. De AV-Sync-track moet op het rechterkanaal (zoals in, tegenovergesteld aan het linkerkanaal) van de track blijven staan, die moet worden uitgevoerd op de rode RCA-connector die is aangesloten op de AV-Sync-box.
    • Download Audacity (of andere software die u wilt gebruiken).
    • Open de AV-Sync track.
    • Kies "Importeren" -> "Audio" in het menu "Bestand".
    • Blader naar het audiobestand dat u hebt gesplitst van de originele video (bijvoorbeeld: "MyAVSyncClip.m4a"). Er worden nu twee audiobestanden geopend, die beide twee kanalen (stereo) hebben. Deze moeten worden samengevoegd tot één stereo-audiobestand.
    • Klik op het label "AV Sync Track" om een menu te openen. Kies daaruit "Split Stereo Track".
    • Klik op het label van het audiobestand van de originele video en doe hetzelfde.
    • Verwijder het lege linkerkanaal van de AV Sync-track door op de X-markering te klikken.
    • Verwijder het juiste kanaal van het audiobestand uit de video door op de X-markering te klikken.
    • Klik op het label "AV Sync Track" om een menu te openen. Kies daaruit "Make Stereo Track". De twee overblijvende monosporen vormen nu één stereospoor.
    • Exporteer het bestand in MP3-formaat.
      1. Kies "Exporteren" -> "Exporteren als MP3" in het menu "Bestand".
      2. Selecteer "Constant" bij de formaatopties.
      3. Stel de kwaliteit in op 192 kbps of hoger.
      4. Selecteer "Stereo" als kanaalmodus.
      5. Klik op "Opslaan".
      6. Blader naar een locatie op uw harde schijf om het audiobestand op te slaan. Kies een bestandsnaam zoals "AVSyncTrackWithRoomAudio.mp3".
      7. Klik op "OK".
    • Ga verder met de stap "Voeg de AV-Sync-track toe aan de video" zoals hierboven beschreven.