AV-Sync Testmode

Afdrukken

De AV-Sync testmode is een modus voor de Podcatcher die toegang geeft tot specifieke functies met betrekking tot AV-Sync. Deze modus is te gebruiken voor de volgende doeleinden:

• Om de gewenste AV-Sync offset te bepalen
  • Het bepalen van de gewenste AV-Sync offset.

Als u tevreden bent met de synchronisatie van de Podcatcher audio met de video, hoeft u deze functie niet te gebruiken.

Gebruik

De AV-Sync testmodus wordt geactiveerd door de Podcatcher uit het dock te halen en tegelijkertijd de middelste (B) en rechter (C) knop ingedrukt te houden. De testmodus is te herkennen aan de gele led die samen met de groene led knippert als een tour wordt gestart.

AV-Sync-offset

Met de AV-Sync offset kan u de synchronisatie tussen de Podcatcher audio en de video aanpassen door de audio eerder of later af te spelen.

De onderstaande instructies leggen uit hoe u met de AV-Sync testmodus de gewenste AV-Sync offset waarde kan bepalen.

1. Richt met de Podcatcher in AV-Sync testmode op een AV-Sync IDentifier.
  2. Gebruik de linker en rechter knoppen om de AV-Sync offset te verhogen of te verlagen. Bij druk op de knop wordt de nieuwe offset uitgesproken*. Gebruik de middelste knop om de offset weer op 0 te zetten.
  3. Richt de Podcatcher wederom op de AV-Sync IDentifier. De audio wordt nu afgespeeld met de door u gekozen offset. De rode led zal oplichten als de AV-Sync clip met een offset afgespeeld wordt.
  4. Herhaal vanaf stap 2 totdat u tevreden bent met de audio en video synchronisatie.
  5. Druk op de middelste knop om de ingestelde offset uit te laten spreken. Vul deze waarde in op de Portal voor de betreffende AV-Sync clip.

* De Podcatcher spreek het min teken uit als “Foxtrot”

AV-Sync loopdelay

Met de AV-Sync loopdelay kan u de Podcatcher audio, na een loop, weer in sync brengen met de video door de audio, na de loop, een bepaalde tijd te vertragen.

De onderstaande instructies leggen uit hoe u met de AV-Sync testmodus een schatting kan maken voor de gewenste loopdelay waarde.

1. Richt met de Podcatcher in AV-Sync testmode op een AV-Sync IDentifier.
  2. Wacht totdat de video geloopt is en scan de AV-Sync IDentifier nogmaals ongeveer 10 seconden na de loop.
  3. De Podcatcher spreekt een schatting uit van de gewenste loopdelay waarde. Vul deze waarde in op de Portal voor de betreffende AV-Sync clip.

Door technische limitaties kan een Podcatcher in AV-Sync testmodus niet de exacte waarde meten. Om een betere schatting te maken probeert u het volgende:

• Wacht voor de 2e keer scannen meerdere loops af en deel het uitgesproken getal door het aantal loops.
  • Voer meerdere metingen uit en neem het gemiddelde.
  • Test de synchronisatie na het instellen van de loopdelay, publishen en syncen. Pas de waarde in kleine stapjes aan indien de synchronisatie na de loop nog niet naar wens is.

Let op: PC's hebben geen constante loop-tijd wanneer ze worden gebruikt voor het afspelen van video's. Gebruik een speciale mediaspeler voor een constante loop-tijd.