MapMyVisit - App

Afdrukken

Mobiele Website

Guide-ID biedt zijn klanten een nieuwe en verbeterde App aan, genaamd de MapMyVisit App. Dit is een Bring Your Own Device (BYOD) alternatief voor de Podcatcher. De App is ontworpen met de Podcatcher ervaring in het achterhoofd, dus veel is vergelijkbaar qua functionaliteit. De App maakt gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE)-technologie die is ingebouwd in de nieuwe Bluetooth IDentifiers. Deze IDentifiers kunnen worden gebruikt om zowel Podcatcher als de App te activeren. Gebruiksgegevens worden geregistreerd, verwerkt en uiteindelijk weergegeven in het Analytics-gedeelte van het portaal.

Hoe de App werkt

De MapMyVisit-app kan gratis door uw bezoekers worden gedownload en wordt geïnstalleerd via de Google Play Store voor Android of de Apple App Store voor Apple apparaten. Het installeren van de App kan vanuit huis of tijdens de aanwezigheid in het museum. Bij aankomst in het museum ontgrendelen de bezoekers en starten de tour op het IDentifier startpunt. Het is ook mogelijk om midden in een tour te starten en de App te gebruiken om zowel de taal als de tour te selecteren. Maar zorg er natuurlijk wel voor dat het museum onze nieuwe Bluetooth IDentifiers ter plekke beschikbaar heeft voor de bezoekers om te scannen!

Let op, de MapMyVisit App ondersteunt de volgende content/trigger types:

• Normale audio stopt
  • A/B/C-stops
  • Autostart
  • Gebarentaal stopt (video-inhoud)
  • Streaming audio door middel van een actieve internetverbinding
  • De MapMyVisit-App ondersteunt alleen Bluetooth-geschikte IDentifiers.

De tour in de Portal klaarzetten

Het bouwen van een tour voor de App werkt hetzelfde als het maken van een tour voor de Podcatcher. U hebt 1 Start IDentifier nodig voor elke taal (om de tour te starten) en 1 Object IDentifier voor elke halte. IDentifiers die u aan stops toevoegt, kunnen ook door de Podcatchers worden gebruikt, aangezien beide Bluetooth en infrarood ondersteunen. Volg de volgende stappen om de tour gereed te maken:

Maak eerst de tour beschikbaar op de MapMyVisit-App. Doe dit door het vakje aan te vinken op de Tour Algemeen scherm en klik op opslaan. Als u opnieuw begint en een nieuwe tour aanmaakt kunt u dit doen in de "tour toevoegen" popup.

Ten tweede, beslis welke haltes u beschikbaar wilt hebben in de App. Stops kunnen in een oogopslag worden geïdentificeerd in de Stop lijst. Als u op dit pictogram klikt, gaat u ook naar de Stop Algemeen scherm, waar u de beschikbaarheid van de App aan of uit kunt schakelen.

Begin bij elke IDentifier

Door het aanbieden van de app is het mogelijk om een tour te starten zonder een Start-IDentifier te scannen. Indien ingeschakeld, kunnen bezoekers een audiotour starten, zelfs wanneer zij de site al zijn binnengegaan en andere bezoekers hebben zien genieten van de tour. Om dit te laten werken; vink het vakje aan op de Tour Algemeen scherm en klik op opslaan. Let op, voor elke taal moet er nog een Start-IDentifier gekoppeld worden.

Rondleidingen in gebarentaal

N De rondleiding in gebarentaal is een rondleiding met alleen video (geen audio!). Ze is bedoeld om slechthorende bezoekers het museum ten volle te laten beleven.

Volg de volgende stappen om het klaar te krijgen:
Zorg er eerst voor dat de tour die je gaat of hebt gemaakt beschikbaar is op de app. Doe dit door het vakje aan te vinken op de Tour Algemeen scherm en klik op opslaan.
Voeg dan een Start IDentifier toe en verbind die specifiek met de gebarentaal toer, zie onderstaande afbeelding.

Daarna kunt u uw video uploaden. U kunt dit doen op dezelfde plaats als waar u audio uploadt. Let op, alleen de video zal worden afgespeeld in de app. audio zal worden gestript van het bestand.

Praktisch;

• Upload alleen mp4-bestanden met een maximum van 256 MB per bestand (bij voorkeur bestanden zonder audio)
  • Comprimeer de bestanden zo veel mogelijk en vermijd een hoge resolutie om beter en sneller te streamen
  • Normaal formaat is prima (het formaat wordt niet geconverteerd in de TourEditor)
  • Zorg voor een goede WiFi-dekking in het museum voor snelle streaming na het triggeren
  • Markeer uw IDentifier met een klein symbool (bijvoorbeeld 2 handen) om te verduidelijken welke Stops gebarentaal inhoud hebben

Afbeelding uploaden (site specifieke afbeelding)

U kunt de MapMyVisit App branding geven aan bezoekers die uw site bezoeken. Je kunt een site-specifieke afbeelding in de portal uploaden die als achtergrond van de App zal worden weergegeven. Ga in de portal naar Beheer site en open de Afbeeldingen tabblad.

Het promoten van de App bij uw bezoekers

U kunt dit gebruiken QR-code om de app te promoten voor uw bezoekers. De QR-code leidt de bezoeker door naar de app store die hij op zijn mobiele telefoon gebruikt. (Download het .jpg bestand hier)

We hebben ook een folder die u kunt downloaden en gebruiken om uw bezoekers uit te leggen hoe de app werkt.

App-gebruik en ingebouwd meubilair

Houd er rekening mee dat de app niet goed werkt als hij is ingebouwd met metaal, omdat dit het Bluetooth-signaal kan verstoren.