Behandeling van audiobestanden

Afdrukken

Naarmate je audiotour groeit, zijn er steeds meer audiobestanden nodig om alle Clips in te vullen. Het één voor één uploaden van bestanden kan echter heel snel vervelend worden. Daarom hebben we een systeem dat, als het goed wordt gebruikt, het hele proces veel efficiënter maakt.

Stuur scripts naar een studio

Wanneer je je Tour hebt opgebouwd, waar nodig Stops hebt toegevoegd en de Clip flow met alle scriptteksten op zijn plaats hebt gezet, kun je alle tekst uit die Tour exporteren om deze naar een opnamestudio te sturen. U kunt een export maken voor elke taal in een Tour.
Ga naar de Tour, en open de Scripts exporteren tabblad.

Het eerste deel bevat relevante algemene informatie over de tour, zoals wat het audioformaat moet zijn.
Daaronder wordt elke stop en de teksten in de clips getoond. De "Filenamen" van deze clips worden automatisch gegenereerd door de portal wanneer het script wordt geëxporteerd. Deze corresponderende bestandsnamen dienen door de studio te worden gebruikt om de opgenomen audiobestanden te beveiligen.

Wanneer de studio de genoemde bestandsnamen gebruikt voor het opslaan van het audiofragment, kunnen de audiobestanden eenvoudig in de juiste clip/taal worden geïmporteerd.

Om de export te maken klikt u op de [Afdrukken script] knop om een printervriendelijke versie te krijgen om deze gemakkelijker naar de relevante partijen te sturen. Als u het wilt opslaan als een .PDF-bestand in plaats van het af te drukken, ondersteunen de meeste browsers dit door te kiezen voor "print to file" of iets dergelijks als een printer.

Audio importeren vanuit de studio

In de lijst van Tours, als u klikt op de Acties knop, een menu met een optie om audio importeren vanuit de studio zich openbaart. Dit is de 'bulk import' functionaliteit. Na het klikken op de importknop verschijnt er een popup waar u de audiobestanden kunt selecteren.

Wanneer u op de [Upload audio] knop, opent uw browser een bestandsselectievenster, dat u kunt gebruiken om de inhoud te uploaden. Het is aan te raden om meerdere bestanden tegelijk te uploaden om de zaken te versnellen.

Als alternatief is het gebied rechts van deze knop een "druppelzone". Audiobestanden kunnen op dit gebied worden gedropt om te uploaden vanuit de Windows verkenner.
Dit werkt alleen als bestandsnamen worden gebruikt zoals vermeld in de scriptexport. Als er fouten zijn, worden deze weergegeven zoals ze worden aangetroffen.

De geluidsspecificaties voor het opnemen zijn ook te vinden in dit specificatieblad